Sakarya mutfağından günün tatlısı: Üre tatlısı

Kaynarca ilçesinde köylüler tarafından darıyla yapılan unutulmaya yüz tutmuş sütlü tatlı, Kaynarca ilçesinde köylüler tarafından hazırlanarak bayramlarda ve düğünlerde ikram ediliyor.

Cemre Nur Özer
Cemre Nur Özer Tüm Haberleri
Sakarya mutfağından günün tatlısı: Üre tatlısı
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya'nın tescillenerek coğrafi işaret alan  Üre tatlısı sütlaca benzer bir tadıyla ve benzer yöntemlerle pişiriliyor.

Malzemeler

6 porsiyonluk Sakarya Üre Tatlısı için: 1 litre inek sütü, 100 g darı, 200 g toz beyaz şeker, 120-125 ml pancar pekmezi.

Hazırlanması

İnek sütü 100-102°C’de 15 dakika kaynatıldıktan sonra, sıcaklığı 70-80°C‘ye düşürülür. Üzerine, taş değirmende öğütülmüş darı ilave edilip 8-10 dakika karıştırılarak pişirilir. Karışım muhallebi kıvamını alınca toz beyaz şeker ilave edilir ve 5 dakika karıştırılarak pişirildikten sonra ısıl işlem sonlandırılır. Karışım sıcak halde iken 6 adet kâseye eşit olarak konur ve 4-6°C’de 2 saat soğutulur. Sakarya Üre Tatlısının servisi, her bir porsiyonun üzerine 20-25 ml pancar pekmezi döküldükten sonra yapılır. Sakarya Üre Tatlısı 4-6°C’de 4 gün, gazlı vakum paketlerde ambalajlanarak 4-6°C’ de 15 gün muhafaza edilebilir

14 Mar 2024 - 12:08 - Yaşam

Mahreç  Cemre Nur Özer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenigün Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenigün Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenigün Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenigün Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.